onsdag 26 april 2017

Då var det dagen innan klass 8A åker iväg till teknik 8an i Växjö. Under sin vistelse i Växjö kommer klassen testas av i tre olika tävlingar, ett bil som skall drivas framåt på en hinderbana, kodning och en frågetävling.
Det största dilemmat klassen stötte på var fordonstävlingen där de skulle bygga en bil som ska drivas framåt på en hinderbana. Problematiken i denna tävlingen var att motorn på bilen inte fick ha någon form av elektronisk motor, så klassen var då tvungna att hitta en alternativ lösning.
Många idéer och lösningar diskuterades för att få fram bästa resultatet, bilar testades och sakta men säkert började de hitta en lösning.
Efter mycket slit och hårt arbete lyckades klassen få fram en bra slutprodukt, resultatet blev en bil som drivs av gummiband.

Under sista lektionen har nu klassen delat upp sig lite i 2 olika grupper, några jobbade med att finslipa på bilen och de andra jobbade med att öva in kodningen. Så klassen kommer komma väl förberedda till Växjö för att slåss om pallplatserna.  

Vid 06:30 samlas klassen imorgon på stationen i Karlskrona för i gemensam trupp åka upp till Växjö för att bära Nättrabyskolans fana högt. Detta blir minst sagt en spännande utmaning klass 8A har att vänta sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar